Opgegroeid tussen de boeken, zelf twee jonge zonen en een Master kinder- en Jeugdliteratuur: je zou voor minder gefascineerd zijn door het jonge volkje.  Binocle volgt van dichtbij (zie daarvoor de blogpagina) wat er wordt gepubliceerd - zowel wetenschappelijk als ter ontspanning ende vermaak - over, voor en door jonge en minder jonge kinderen. En wat Binocle leert, deelt ze graag. Ziehier waarvoor je Binocle kan inroepen.

lezende kinderen.jpg

Leescultuur en leesbeleid op kleuter- en lagere scholen

Wil je het boekenaanbod bij jou op school laten doorlichten? De leerkrachten bijscholen rond leescultuur, gevestigde of nieuwe schrijvers, een geïntegreerd leesbeleid op poten zetten? Binocle helpt je uit de startblokken komen.

pokemon limme 5.jpg

Voorlees-momenten, lees- en illustratieworkshops voor kinderen

Binocle organiseert zelf of op vraag activiteiten rond lezen en illustreren voor kinderen. Samen met een auteur, een illustrator of een kunstenaar verdiepen we ons in verhalen in woord en/of beeld. 

boek moeder en dochter2.jpeg

'Tupperware-avond' rond kinder- en jeugdliteratuur voor mama's en papa's

Nodig Binocle uit voor een old-school tupperware party, maar dan met kinder- en jeugdliteratuur. Je geeft op voorhand wat jullie lievelingsboek was en welke leeftijd de kinderen hebben. Binocle geeft je een inleiding in de theorie van de kinder- en jeugdliteratuur en geeft een berg leestips voor je kroost.

We hebben dankzij jou een goed gevulde boekenkast met de leukste en beste boeken voor onze peuters! Bedankt om nog eens iedereen wakker te schudden voor zoveel moois!
— Juf Hady