Binocle tipt 10 keer culturele zomerpret met kinderen

Cirque Barbette © Valentin Boucq_1.jpg

1. Je sens la terre bouger. Of course, the air is full of it. - Cirque Barbette

Antwerpen - Zomer van Antwerpen - vanaf 29 juni tem 1 juli en van 11 tem 14 juli.

Het is gratis, het is aan de Sloepenweg op een heel relaxte locatie en jij en je kind moeten gewoon wat hangen. Waar wacht je nog op? Telkens om 19 uur. Een uurtje.

Schermafbeelding 2018-06-26 om 14.33.04.png

2. Stormkop - feestelijke opening

Antwerpen - Droogdokkenweg - 30 juni & 1 juli

Dit weekend opent de opvolger van het Steen en het gaat stormen. Wie nieuwsgierig is, rept zich naar de Droogdokkenweg achter het Red Star Line museum. Op zondag om 11 uur staat er een zeewierbrunch klaar.

3. Dans ton coeur - compagnie AKOREACRO

AKOREACRO - c Richard Haughton.jpg

Antwerpen - Zomer van Antwerpen - 4 tot 29 juli

Acrobatie en Circus vind ik een van de leukste dingen om met kinderen te doen, en de Zomer van Antwerpen heeft een stevige reputatie als het aankomt op sterke circusvoorstellingen.

header_0001s_0018_Richarken small.jpg.jpg

4. Familiepark, Theater aan Zee

Oostende - Leopoldpark - van Zaterdag 28 juli tot en met vrijdag 3 augustus, elke dag vanaf 11 uur.

Naast de voorstellingen voor volwassenen, is er een park vol kinderconcerten, theatervoorstellingen, knutselworkshops, verhalenvertellers voor de allerbelangrijkste bezoekers.

02f2852a93a9ab633507dadc645f3664.jpg

5. The world of Tim Burton

Genk - C-Mine - van 15 augustus tot 28 november

Tim Burton is vooral gekend van zijn fantasierijke films, maar hij is vooral een begenadigd tekenaar. Zijn volledig oeuvre kan je deze zomer in Genk ontdekken. Best je tickets op voorhand kopen.

 

grote_kunst.jpg

6. Grote kunst voor kleine kenners

Oostende - Fort Napoleon - tot 16 september

Thans heb ik als heel klein meisje gekend. Ze doet fijne dingen voor kinderen en brengt magische dingen dichtbij kinderen: Sinterklaas en kunst!

Ik wou Mozaïek 400x300 © Ingrid Godon.png

7. De mooisten van het land. Een portrettengalerij.

Hasselt - Villa Verbeelding - tot 12 januari

In Hasselt en Sint-Truiden is er deze zomer opnieuw het 'zin in zomer' literaire festival. Dit jaar is het thema 'portretten. Zo komt Ernest van der Kwast, die het ideale zomerboek 'ijsmakers' schreef dat overigens steengoed is, naar Sint-Truiden op 29 augustus. U zou daar naartoe kunnen gaan, maar eerst even gaan eten of iets drinken bij 'Humphrey', het beste én gezelligste restaurant in town waar mijn zus toevallig chef-kok is en u bediend wordt door mijn immer enthousiaste schoonbroer. Er is ook een zalig terras.

VF_Hemauer-Keller_01-1.jpg

8. Groentopia - Verbeke Foundation

Kemzeke - Verbeke Foundation - tot 28 oktober

Eerlijk? Verbeke Foundation is gewoon de leukste 'museumplek' in België, want het is helemaal geen museum en de kinderen kunnen er gewoon heel hard rennen, en er staan ongelooflijk intrigerende werken, en de tuin is de max en het eten ook en het is heel weird dat dit er zomaar 'is', en ze halen zelfs de strandbeesten tot daar (!) en je kan er zelfs blijven slapen. Ik heb het al gedaan. We deden weinig ogen dicht maar vergeten zal ik het nooit. Please ga naar Verbeke Foundation (maar niet op een opening want dan is het kippen en koppen lopen).

ET_front.jpg

9. Barok in Antwerpen

  • Experience Traps in het Middelheim tot 23 september (neem aub ook pakketten en tennisballen mee om tegen de muur van Ann Veronica Janssens te tennissen, niets zo leuk als een balletje slaan in het park op zondagmiddag)

Meer over Antwerpen Barok vind je op de blogpagina over '15 museumtips voor deze zomer'. 

Schermafbeelding 2018-06-26 om 15.12.59.png

10. Wayne Thiebaut - Museum Voorlinden

Wassenaar - museum Voorlinden - vaste collectie : altijd maar deze tentoonstelling tot 16 september  

Voor wie richting Nederland cruist: dit is een heel toffe plek om samen met kinderen kunst te ontdekken. Het is een heel open museum (waar dus geen lintjes en hekken staan) maar net heel veel suppoosten - jongens en meisjes waarvan je ziet dat ze zot zijn van kunst - die je alle uitleg willen geven. De kunst is spectaculair en daarom heel fijn voor de kinderen. Maar er hangen ook gewoon echt knappe dingen. Het staat op een landgoed waarvan de tuin door Piet Oudolf ontworpen is. Ook niet de eerste de beste dus. En als je zin hebt, ga je nadien gewoon een dagje naar Scheveningen op het strand hangen.