Wat er zoal in de herfstagenda staat

Een relatief rustige herfst dit jaar. Gewoon omdat de kinderen al veel activiteiten hebben en het gewoon ook fijn is om niets in de agenda te hebben. Wel terug schrijven. Veel schrijven en les volgen aan de Schrijversacademie, het hele jaar lang. En ook nog volgend jaar als het goed is. En de zee opzoeken, en het bos. Ik ben een herfstmens, de temperatuur, de geur, het verval, kom maar op, ik kan er me er helemaal in verliezen. Het is ook een vorm van overleven: monotone vergezichten brengen rust in mijn hoofd, alleen bomen, alleen zee. Als dat elke dag zou kunnen....

320.jpg

Maar ik zou ook graag naar de tentoonstellingen in het Victoria & Albert Museum gaanover de kledij van Frida Kahlo. Ik bezocht haar huis in Mexico, toen ik een jaar in dat land woonde in 1995, een viertal keer en blijf haar een fascinerende vrouw vinden. Er loopt tegelijkertijd een tentoonstelling over games en hoe die gedesigned worden. Daar zou ik ook met evenveel plezier binnenspringen, al was het maar om beter mee te zijn met die wereld, waarin mijn kinderen (zullen) opgroeien. Maar Londen is vooralsnog een 'zou willen' en staat niet gepland.  

Dréke 5 400x300.jpg

Staat wel gepland: een workshop van 1 dag in Villa Verbeelding (Hasselt) met Ingrid Godon over portretten. Ik hou van gezichten van mensen en teken het liefst van al portretten.  De tekeningen van Godon zijn zo kwetsbaar dat je al haar figuren in je armen zou willen sluiten en stilletjes wiegen. Verzamel aub de drie boeken die ze maakte met Toon Tellegen (ik wou, ik denk, ik moet). Eind augustus volgde ik trouwens een workshop bij Carll Cneut. Heel fijne man. Ik moet minder 'controleren' zegt hij, meer loslaten en experimenteren. 

10511_mm2-300.jpg

Laika en Froe Froe werken opnieuw samen en deze keer gaat het de Russische kant op met "de meester en Margarita". Ik ben reuze benieuwd na het adembenemende Pentamerone. 

RC_ProdigalSonCover_5x5_600dpi_CMYK-1024x1024.jpg

Manlief boekte tickets voor de nieuwe van Ry Cooder. We zagen hem vele jaren geleden in de Elisabethzaal (toen Antwerpen nog in een ander tijdperk leefde) en dat was steengoed. Maar zijn nieuwe cd ken ik eigenlijk nog niet, dus ik laat het gewoon over me komen. Ik wil ook graag naar de soloplaat van Bert Dockx gaan kijken, die denk ik in de Studio komt in oktober, misschien wel de avond van de verkiezingen.

5ac49e6d84296.jpg

I love Circus. Ik word er blij van en verdrietig en meestal moet ik een traan wegpinken en gelukkig is circus helemaal 'in' dus is het aanbod dik en breed, oa in C-mine Genk waar we op vrijdag 26 oktober naar de openingsvoorstelling gaan.

In Rotterdam tonen ze werk van Rubens. en in Oudenaarde werk van Adriaen Brouwer, we gaan dus wat oude meesters ontdekken. En tot slot wil ook nog Play! zien in het Paleis, de voorstelling van Karolien Verlinden voor kinderen vanaf 9 jaar.

DQQBPZCVambH6FNRwglnLkNQ69fvEtOlQSWu8yxX.jpeg
img3672_204.jpg
71426_SO_BROUWER_VISUAL A4_Hres.jpg