Geleid bezoek aan Richter en Bratescu op 9 december

Combineer op zaterdag 9 december je kerstboodschappen met een stevige portie cultuur.

We bezoeken vanaf 11 uur - met gids - de tentoonstellingen van Gerard Richter (SMAK) en Geta Bratescu (KMS). Tussen de twee tentoonstellingen in nemen we samen een lichte lunch.

Wie zich in de namiddag liever meteen in hartje Gent stort voor kerstboodschappen kan ook enkel inschrijven voor Richter en de lunch.

Gerhard Richter - Keukenstoel

Gerhard Richter - Keukenstoel

Gerhard Richter (°1932) wordt beschouwd als een van de belangrijkste levende schilders, zowel bekend om zijn abstract als om zijn figuratief werk. De tentoonstelling in het SMAK 'Over Schilderen' - naar aanleiding van zijn 85ste verjaardag - geeft een overzicht van het werk van Richter met als thematisch vertrekpunt de deuren, ramen en gordijnen die in zijn oeuvre te vinden zijn. Er wordt werk getoond uit de jaren 60 en 70 en maar ook recent werk van de laatste 14 jaar en acht werken uit 2017 die nog nooit eerder geëxposeerd zijn. 

Affiche van de tentoonstelling van Geta Bratescu in het KMS

Affiche van de tentoonstelling van Geta Bratescu in het KMS

Geta Bratescu - inmiddels 91 jaar jong - toont in het KMS  'Een atelier voor jezelf'.   Iedereen heeft een plek nodig voor zichzelf’ zegt ze, en in deze tentoonstelling toont de Roemeense kunstenares wat dat voor haar heeft betekend. Ze leefde onder één van de grootste dictators van de vorige eeuw en een eigen atelier hebben, was toen helemaal niet normaal. Toch maakte ze heel diverse kunst zoals tekeningen en textielcollages, print, performance, film en installatie. 

Beide tentoonstelling liggen op een steenworp van elkaar.

Programma:

11.00u - 12.3Ou: geleid bezoek aan de tentoonstelling 'Over Schilderen' van Gerhard Richter. SMAK, Jan Hoetplein 1, 9000 Gent.

12.30u - 13.30u: lichte lunch

13.30u - 14.30u: geleid bezoek aan de tentoonstelling 'Een atelier voor jezelf' van Geta Bratescu. KMS, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent

Inschrijven:

Voor de twee tentoonstellingen en de lunch betaal je 45€. Wil je na de lunch gaan kerstshoppen in Gent en liever niet aan de rondleiding over Geta Bratscu deelnemen, dan betaal je 32€ (= Richter en lunch). Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@binocle.be en het bedrag over te schrijven op rekening van Binocle BE13 7350 4737 0239.