Op een wiegend vlot tussen reigers en bevers

IMG_9014.JPG

Om het vakantiegevoel ook na ons verlof nog hoog te houden, sliepen we deze nacht op een vlot in Dilsen-Stokkem. Aan het centrum De Wissen liggen twee vlotten op de Oude Maas. Het is een prachtige regio (mooiste natuurgebied van Vlaanderen, Oud-Rekem als mooiste dorpje, ...) vlak bij de Nederlandse grens, en bovendien is de ontvangst bijzonder gastvrij. De havenkapitein is een allerhartelijkste man voor wie niets teveel lijkt. We waren deze ochtend een tikje te laat, maar toen hij ons met het fluisterbootje kwam oppikken, hoorden we enkel het geruststellende: "doe maar rustig, geen haast, we hebben alle tijd," en nadat ik even later niet alleen uit die Oude Maas gekanood geraakte, maakte hij met zijn fluisterbootje (waarop mijn kroost gezellig meevoer terwijl mama dus alleen moest peddelen) onmiddellijk rechtsomkeer om me te komen 'slepen'.

Klotsen, kabbelen, een beetje zwemmen, koken op een gasbrandertje, het perfecte mini avontuur - behalve slapen dan, dat was hier niet aan mij besteed. Nu nog voel ik mijn zeemansbenen en wankel ik een beetje achter het scherm. Maar het is het waard.