Schrijf je in voor een geleid bezoek aan tentoonstelling The Beauty of the Beast!

Heb je zin om één van de mooiste tentoonstellingen van deze zomer nog mee te pikken? Binocle neemt je mee op vrijdag 22 september. Een heerlijke start van het weekend!

Het classicistische kasteel d'Ursel, dat zijn huidige vorm kreeg in de 18de eeuw, behoorde tot 1973 aan de adellijke familie d'Ursel, die het omwille van de hoge onderhoudskosten van de hand deed. Vandaag is het kasteel in handen van de provincie Antwerpen die er een culturele invulling aan geeft. De tentoonstelling The Beauty of the Beast loopt nog tot 15 oktober. Je krijgt een eclectisch overzicht van dieren in de kunst van de 17de eeuw tot vandaag - van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars.  

De tentoonstelling is individueel enkel op zon-en feestdagen te bezoeken, maar met Binocle kan je mee op vrijdag 22 september.

Programma:

  • 17.45 - 18.30: afspraak in het prachtige park waar Binocle voor een sandwich en apero zorgt.
  • 18.30 - 20.30: start van de rondleiding met gids van de tentoonstelling The Beauty of the Beast
  • 20.30-21.00: nababbelen en proeverij van de Cuvée Antonin, het huisbier van kasteel d'Ursel, met kaasplankje. 

Praktisch: 

Prijs: 25€

Inschrijven kan met een mailtje aan info@binocle.be (aantal, naam en mailadres van de deelnemers) en 25€ per persoon over te schrijven op rekening van Binocle BE13 735047370239. U bent ingeschreven na betaling.

Toegankelijkheid: alle verdiepingen van het kasteel zijn bereikbaar met een lift. Er zijn enkele smalle deuren. 

Bereikbaarheid: Kasteel d'Ursel ligt in het centrum van Hingene, in de W. d'Urselstraat 9. Er zijn verschillende parkeergelegenheden rond het kasteel.

meer info over de tentoonstelling vind u hier.