In de agenda van augustus

dinard2.jpg

Een korte week in de badstad Dinard, die de Britse grandeur van het begin van de 20ste eeuw uitademt. Daar bezoeken we de kunstgalerijen, het strand, Saint-Malo en de andere dorpen in de buurt, en we lezen Franse kinderboeken.

 

Cultuurmarkt In Antwerpen. Binocle staat op de Suikerrui, stand nummer 9, en heeft een fijne activiteit voor kinderen tussen 3 en 12 jaar bedacht. Ze mogen een eigen boekje plooien en maken zo hun 'culturele identiteitskaar'. Als beloning krijgen ze een leestip op maat van Binocle.

Klutserbeeld.jpg

Klutserkrakkekilililokatastrof van Fabuleus & Ballet Dommage, een kindervoorstelling voor 6+ die door de jury van het theaterfestival werd geselecteerd met volgende woorden: “De titel van deze kinderproductie klinkt als een Mary Poppins on speed, en maakt dat ook helemaal waar. Twee clowneske figuren, Lilo en Kluts, sleuren jong en oud mee in een associatief spel dat het midden houdt tussen circus, kermis, theater en een pretpark in een black box.” Veelbelovend!

Op het zelfde theaterfestival staan ook nog op het programma van Binocle: 'Evol' van Claire Croizé en ECCE vzw - vier dansers interpreteren werk van Rilke op de muziek van David Bowie, 'The only way is up' van Boris Vanseveren en Jonas Vermeulen, ze brengen  4 personages tot leven op de sleutelmomenten in hun leven en laten hun over de alledaagsheid vertellen. 'Niets' door de Nwe Tijd & hetPaleis, dat ik al in april wilde zien maar waar ik me toen schromelijk van uur heb vergist. Het stuk is gebaseerd op een harde jeugdroman van de Noorse Janne Teller die er verschillende prijzen mee won.

evol

evol

the only way is up

the only way is up

Niets

Niets

Film: 20th Century Women in de Roma op 6 september. Die film kreeg steengoede recensies, vooral door de vertolking van de vrouwelijke acteurs, die in het echte leven niet eens acteurs zijn maar familie van de regisseur.

watou.jpg

 

 

Watou in het weekend dat speciaal voor kinderen is ingericht. Lotte Van Dijck geeft een mini-voorstelling met film, verhalen en muziek. Op zondag komt Vincent Bal er schaduwtekeningen maken. Tom Mariën en Merlijne Marelle komen tekeningen maken en verhalen vertellen. En daarnaast mogen we ook gewoon het parcours langs elf bijzondere plekken afleggen.

 

Tenslotte nog de spannende voorstelling Gent-Genk, waarvan de acteurs wél maar het plot nog niet gekend is .