In de agenda van september

September belooft een boeiende maand te blijven. We zagen vier stukken van het theaterfestival in Brussel: Klutsekrakke..., Evol van Claire Croizé, The Only way is Up & Niets.

Parijs

Volgende week trekken we 2 dagen naar Parijs. Op het programma staan

  • de Opera Garnier (Anna Theresa De Keersmaeker meets Mozart in Cosi Fan Tutti),
  • Rodin/Kiefer in het musée Rodin,  
  • David Hockney in Pompidou,
  • Portretten door Cezanne in het Quai d'Orsay,
  • Dada Africa in de Orangerie en
  • Anders Zorn in het Petit Palais.

En tussendoor almaar pijnlijkere voeten.

Anna theresa.jpeg
mozart.jpeg
Campagnebeeld_BeautyOfTheBeast.jpg_535760284.jpg

The Beauty of The Beast 

Op vrijdag 22 september ontvangt Binocle een groep om samen naar de expo in Hingene te gaan. Vooraf drinken we een apero in het park, na het geleid bezoek proeven we een lokaal bier. Inschrijven kan nog door te mailen naar info@binocle.be en 25€ over te schrijven op rekening van Binocle BE13 735047370239..

1550 Jan_Martens_portret_(c)_Renate Beense.jpg

 

Rule of Three van Jan Martens in deSingel

Ik heb van Jan Martens nog niets gezien maar hij is als een pijl uit een boog de hemel in geschoten en deSingel heeft hem als artist in residence in de armen gesloten. Ik ben heel benieuwd naar deze dansvoorstelling waarin drummer en elektronicamuzikant Michael Kuhn live speelt, met sporen van punk, hiphop, jazz en noise. "Ongeremd, brutaal maar ook aards en gestructureerd" staat er op de website van deSingel.

zonzo.jpg

Zonzo Compagnie: Bach, A Stairway to heaven in de Velinx

Ik ben helemaal gek van Bach en zag dat deze voorstelling van het vorige seizoen in de Velinx nog wordt gespeeld. Intussen tourt Zonzo al met een nieuwe voorstelling 'Berberio' die ook bij Amuz in Antwerpen en in het Paleis wordt gespeeld. Ideaal om de kinderen met theater én muziek in contact te brengen.

para.jpg

Para in de KVS

Natuurlijk wil ik Para zien, de nieuwe voorstelling in regie van Raven Ruëll met Bruno vanden Broecke op een tekst van David van Reybroeck. Missie was zo overweldigend goed, dat ik heel hoge verwachtingen heb. 'Missie' kan je trouwens dit seizoen nog zien. Contacteer me even op info@binocle.be als je graag wil weten wat en hoe.

lowres_meneerlinh_gene_koen_0_cropped.jpg

Het kleine meisje van meneer Lihn in de Bourla

Onze goede vriend Gene speelt meneer Lihn in deze wonderlijke novelle van Philippe Claudel. In regie van Guy Cassiers en met beelden van Klaas Verpoest. Daarna toeren ze door heel Vlaanderen en Frankrijk.

centrum russische studies.jpg

 

Terug naar de Russische Revolutie

Het Centrum voor Russische Studies aan de KULeuven organiseert een lezingenreeks in het kader van 100 jaar Oktoberrevolutie. De aftrap wordt op 11 oktober gegeven. Meer info vind je hier.

 

set 3 doek 3 132 -dubbel.jpg

Literair en cultureel Russisch Salon

Binocle organiseert samen met het Huis Happaert een eerste Literair en Cultureel Salon dat gewijd is aan Rusland. Het gaat door op 14 november en kost 20€ voor deelname. De plaatsen zijn beperkt. Meer info vind je op de Binocle Blog onder 'activiteiten'.