Marjan

Marjan heeft drie zonen van 12, 16 en 18 jaar. Ze is zetelopmaakster van beroep. Ze houdt van tentoonstellingen en theater maar heeft daar tot dusver te weinig tijd voor. Haar jongste zoon is gefascineerd door het maken van games. Marjan zelf houdt van illustratie en beelden. De boeken en magazines die ze leest, moeten vooral haar esthetische honger naar beelden stillen. 

 

Vier suggesties van Binocle:

  • A.S. Byatt, Pauw en wijnrank, Over William Morris en Mariano Fortuny, De Bezige Bij, 2016, 192 p.

Kleine Parel: mooi uitgegeven boekje over het leven van twee ‘totaalkunstenaars’: A.S. Byatt zoekt in dit zorgvuldig uitgegeven boekje op geslaagde wijze de parallellen tussen het leven en werk van de Britse ontwerper William Morris van de Arts & Crafts Movement en de Spaanse modeontwerper Mariano Fortuny die zijn leven in Venetië eindigde. De foto’s, het papier en de letterzetting van dit boekje zijn een streling voor het oog. Een klein literair hebbeding.

  • International Indie Game Festival, Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen. vrij 10- zon 12 februari.

Bijzondere Samenkomst van de beste Gamemakers: de vijfde editie van het kunstenfestival rond videogames met een focus op ‘indie’ games (onafhankelijke games). Er zijn workshops, demonstraties en lezingen van mensen van over heel de wereld die van nul begonnen en nu een eigen game bureau hebben. Gedetailleerde informatie op https://www.screenshake.be

textiel.jpg
  • Internationale textielbiënnale in Haacht van 4 tot 12 maart  

Gemeenschapscentrum Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85 – 3250 Haacht. 4 tot 12 maart: 37 textielkunstenaars uit 11 verschillende landen tonen hun werk. Hoewel de website www.artksp.be van de organisator er misschien wat ‘ambachtelijk’ uitziet, lijkt het getoonde werk echt de moeite waard.  Raadpleeg best de website voor de openingsuren.

 

  • Picturale Ronse, van 4 maart tot 1 april,  cultureel centrum De Ververij, Wolvestraat 37, Ronse.

De opkomende talenten van de illustratiekunst samengebracht: elke twee jaar organiseert de stad Ronse een overzicht van het opkomend illustratietalent in België. Ze tonen een aanmoedigende tentoonstelling van geselecteerde 'jonge' talenten en een grootse tentoonstelling van 'gevestigde waarden'. In een eregalerij hangen de vorige 6 laureaten en de laureaat van 2015, Sebastiaan van Doninck, krijgt een solotentoonstelling.