Rodjano

Rodjano is 17 jaar. Hij zit in het zesde middelbaar en zijn vrije tijd gaat naar muziek luisteren, lezen en voetballen. Hij wil af en toe naar toneel gaan, maar het mag niet 'saai' zijn, zegt hij zelf. Hij houdt van boeken die hem over het leven doen nadenken en hem uitdagen.

Hij kreeg van zijn vriendin een Cadeau Bon van Binocle

 

De vier eerste tips van Binocle voor Rodjano:

  • Jandy Nelson, Ik geef je de zon, Blossom Books, 2016, 366 p.

ik geef je de zon.jpg

Jude en Noah zijn tweelingen en onafscheidelijk tot een tragische gebeurtenis hun wereld helemaal overhoop haalt. Het boek toont afwisselend het perspectief van Jude en Noah en hoe ze omgaan met de hindernissen in hun jeugd. Kunst blijkt een belangrijke houvast te zijn, en de liefde natuurlijk....

 

  • Russel Hoban, The Mouse and His Child, Faber & Faber, 2005, 176 p.

TheMouseAndHisChild.jpg

Een in Vlaanderen onbekende, Engelse klassieker uit 1967:  The Mouse and His Child van Russel Hoban is een kinderboek dat vooral door volwassensen graag gelezen wordt: het is een donkere, filosofische parabel over twee speelgoedmuizen - vader en zoon - die uit een speelgoedwinkel ontsnappen, de wijde wereld intrekken en tegen wil en dank een avontuurlijke tocht ondernemen die hen voor het leven tekent. De auteur toont op (relatieve) kindermaat een ironische spiegel op de samenleving, in een geestig Engels neergepend. Op youtube vind je ook de film uit het jaar 1977, maar die mag je maar achteraf bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=1OWdw1IwdYY

 

  • MartHa!tentatief en Think of One, Ne merel op nen tak,

5 mei om 20.00u, CC Berchem, Driekoningenstraat 126, 2600 Berchem

Een verhalenverteller zoekt versterking van de zotste Antwerpse band van begin deze eeuw: Johan Petit van MartHa!tentatief vertelt in Ne merel op nen tak het verhaal van een vriend die besliste België te laten voor wat het is en zich in Sao Paolo te vestigen. Samen met de band Think of One brengt hij het broeierige Sao Paolo tot leven. 

 

  • José Gonzalez Solo - Openluchttheater Rivierenhof

24 Juli om 20.00u, OLT Rivierenhof

Hartje zomer in de feeërieke omgeving van dit park wegdromen bij de zachte stem van José Gonzalez: dat wordt onvergetelijk. De fragiele stem van deze Zweeds-Argentijnse singer-songwriter is er eentje die je uit de duizend herkent. Er zijn slechts weinig artiesten die zoveel in beroering weten te brengen met enkel een gitaar en stem. Een voorproefje beluister je hier.