Gerda

Gerda is een vrouw met veel drive: ze heeft een eigen psychologiepraktijk, ze verhuurt haar huis op Airbnb en ze is altijd op stap voor haar 4 kinderen.  Ze wil terug meer tijd maken voor tentoonstellingen en toneel, liefst in de buurt van Brugge waar ze woont of Antwerpen bij haar ouders

 

Binocle stuurde Gerda o.m. deze tips:

  • Peeping Tom, Moeder, dinsdag 11 april, 20.00u, Maz - Magdalenastraat 27, 8200 Brugge.  

Laatste mogelijkheid om in België Moeder te zien van Peeping Tom!

Het dansgezelschap Peeping Tom, opgericht in 2000, sleept sinds 2015 de ene na de andere internationale prijs in de wacht. Het waarmerk van Peeping Tom is een hyperrealistisch podiumbeeld, waarin familie- en gezinssituaties een rijke bron van creativiteit zijn. Dit jaar toont het gezelschap Moeder, het tweede deel van een trilogie die werd ingezet met Vader (2014) en de voorstelling Kinderen (2018) als sluitstuk heeft.  Vanuit het rouwen om een afwezige moeder pakken de dansers het idee van ‘gemis’ aan. Moeder is tegelijk grappig en bevreemdend, verontrustend en herkenbaar. Meer over het werk van Peeping Tom vind je hier

 

  • Toneelhuis en Olympique Dramatique, Risjaar Drei, do 6 april, 20u, De Grote Post, Oostende

(c) Kurt van der Elst

(c) Kurt van der Elst

 Indrukwekkende vertolking van Shakespeare’s koningsdrama door Peter van den Begin, in regie van Tom Dewispelaere en Stijn Van Opstal. Er wordt alleen met lof over deze voorstelling gesproken. Hij is in de grote zalen overal uitverkocht dit seizoen, maar in Oostende zijn (vandaag toch nog) tickets beschikbaar. Bij interesse, best snel boeken.

 

  • Lizz Wright, woensdag 22 februari om 20.30 u in De Roma, Turnhoutsebaan286, 2140 Borgerhout

 Lizz Wright is een Amerikaanse Jazz en Gospel zangeres, die al eerder in De Roma stond. Daarover werd toen geschreven: “(ze) is ongetwijfeld één van de boeiendste artiesten in haar genre met haar mix van jazz, soul en gospel. Live klinkt ze een stuk krachtiger dan op haar platen. Haar diepe, donkere soulstem is van een onwereldse schoonheid. Een artieste op het hoogtepunt van haar kunnen.” (Rootstime.be)  Haar nieuwste plaat ‘Freedom and Surrender’ wordt op applaus onthaald.

 

  • Anton Corbijn. Tot 25 februari, wo tot zat van 13.00u tot 17.00u, Zeno X, Godtsstraat 15, 2140 Borgerhout.

Frank Demaegd toont in zijn galerie nog tot 25 februari een expo van Anton Corbijn, de Nederlandse fotograaf die erin geslaagd is zowat heel de rockende wereld voor zijn lens te halen. Tegelijkertijd toont Zeno X ook werk van  Raoul de Keyser, de Belgisch schilder die herkenbare motieven uit het dagelijkse leven herleidde tot abstracte beelden, waarvan vooral de ‘voetbalvelden’ bij sommigen sterk zijn blijven hangen.