Latifa

Latifa is moeder van drie dochters (4, 9 en 13 jaar). Alle vier houden ze van dansen en van mode. Latifa wil haar kinderen inspireren en vroeg Binocle om kindvriendelijke tips rond dans en mode.

 

Suggesties van Binocle voor Latifa en haar dochters:

 

  • TIP: Hou de facebookpagina en de website van Fabuleus in het oog!

Fabuleus is een productiehuis voor dans en theater. Het biedt jongeren en jongprofessionelen artistieke omkadering om hun passie en talent als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. Fabuleus schrijft vaak audities uit voor kinderen en jongeren die graag dansen en in een voorstelling willen meedoen!

 

  • Horses, Kabinet K, 15 tem 18 februari, HETPALEIS, Meistraat 2, 2000 Antwerpen.

(c) Kurt van der Elst

(c) Kurt van der Elst

Dansvoorstelling voor kinderen en hun ouders van Kabinet K, het Vlaams gezelschap dat de wereld verovert! Kabinet K maakt rake dansante voorstellingen met zowel professionele dansers als kinderen. Horses is een energieke dansvoorstelling met drie volwassen dansers en vijf jonge kinderen tussen acht en elf jaar. Allemaal zijns: ze verbonden in een unieke een-op-een relatie, zoals ruiter en paard. Horses gaat over groot willen zijn en over kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Op livemuziek.

 

  • Rik Wouters en het huiselijk Utopia, tot 26 februari, Modemuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen

Geslaagde combinatie van huiselijkheid, de beste Belgische mode en de eerste impressionist van Vlaanderen. De tentoonstelling zet de geborgenheid en intimiteit in het oeuvre van Rik Wouters centraal op een volstrekt originele manier: de schilderijen worden in een huiselijke setting getoond, dicht bij elkaar als collage of achter een gordijn van de beste modeontwerpen. Heel knap is de dialoog tussen Wouters' werk en dat van de modeontwerpers: de lichte zijden jurken van Chris Wijnants waarvan de strepen terugkomen in de japon van Nel, het buitenleven in het werk van de schilder in symbiose met de prachtige mantels en aristocratische jagerssilhouetten van Veronique Branquinho.   

 

  • Lisbeth Gruwez en Daniel Linehan, Double Bill, vrijdag 24 maart, deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. 

Dans zonder dat je aan je stoel gekluisterd zit: twee voorstellingen in deSingel op één avond. Not about everything van Daniel Linehan is een herneming van zijn voorstelling van 2010 waarvan deSingel zo onder de indruk was, dat ze Linehan sindsdien elk jaar programmeert. In 'Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan' zie je de gelauwerde Vlaamse danseres aan het werk gedurende 50 minuten.