Gilles

Gilles studeert sinds kort in Antwerpen en wil meer tijd maken voor toneel. Hij zegt zelf dat hij met een 'open blik' wil proeven van wat er in een grote stad op dit vlak gebeurt. 

Voor Gilles stelt Binocle o.a. dit voor:

  • De Parade van mannen, vrouwen en diegenen die vanuit de verte op vliegen lijken, Thomas Verstraeten.

zat 20 mei, 22 uur, Frederik Van Eedenplein, Linkeroever, Antwerpen. Tickets te bestellen via deSingel.be

Wie houdt van een avontuur en weg wil van de platgetreden theaterpaden kan op het Antwerpse linkeroever in de buitenlucht naar ‘De Parade van mannen, vrouwen en diegenen die vanuit de verte op vliegen lijken’ waarin Thomas Verstraeten experimenteert met de inwoners van Antwerpen. Hij doet een poging ze te ordenen aan de hand van een vooraf bepaald classificatiesysteem om zo de chaos van het stadsleven te lijf gaan.

 

  • Drie zwaargewichten uit evenveel theatercompagnieën denken na over hun metier

Proefvoorstelling ‘Atelier’, TG Stan – De Koe – Discordia, 22, 23, 24 en 25 februari, Balzaal De Koe, Schildersstraat 9, 2000 Antwerpen.

 Damiaan De Schrijver (TG Stan), Peter van den Eede (De Koe) en Matthias de Schrijver (Maatschappij Discordia) zetten de deuren op voor een aantal proefvoorstellingen van “Atelier” waarin ze het ‘toneelspelersvak’ onderzoeken: ‘Hebben toneelmakers zoals beeldhouwers en schilders een atelier om hun ideeën al of niet in materie om te zetten en zo ja, hoe ziet dat atelier er dan uit ? Wat en waar en hoe en wanneer en waarom werken we? Is het werken? Hoe schetsen we karakters? Wat zetten we in de verf?

 

  • Berlin, verschillende documentaires, 25 tot 27 mei, deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.

Het werk van Berlin, een gezelschap van artistieke documentairemakers, is nooit vrijblijvend: door de invalshoek die ze kiezen zetten ze de kijken aan het denken over de samenleving. De Singel toont het nieuwe én vroegere werk van Berlin op twee dagen. De documentaire Jerusalem is nu al uitverkocht maar voor Bonanza en Perhaps all the Dragons (wordt vertoond in de voortuin van deSingel) is nog plaats. Een bijzondere manier om een uurtje unieke documentaire te integreren in een Antwerpse stadswandeling. Best nu bestellen. Info over een project dat Berlin in Lissabon opstartte vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=UmW_0hUacQ8