Binocle is de levensdroom van één vrouw.

***

Ik ben een introverte organisator. Ik bedenk en initieer graag, maar liefst vanuit de coulissen.

Ik geniet ervan om mensen samen te brengen en het gezellig te maken. Maar een goed gesprek voer ik liever één op één.

Het mooiste geluid ter wereld? Dat van vier kleine, trippelende voetjes, onderweg naar de eerste knuffel van de dag.

Het mooiste moment van de dag? De vroege avond. Wanneer ik de deur van hun kamer zachtjes achter me sluit. En met een rustige avond in het verschiet, stilletjes aan weer verander van moederdier in mezelf.

***

Ik ben een nostalgische romanticus. Als ik kon kiezen, had ik in de tijd van mijn overgrootvader Stanislas willen leven. Ergens rond 1890.

Ronddwalend op de renbaan van Groenendaal, waar Stanislas hoofdtuinman was... Verwikkeld in gesprekken met Vita Sackville West (het liefje van Virginia Woolf), Frida Kahlo, Berthe Morisot of Alice Toklas.

***

Ik ben verliefd op boeken en beelden, op toneel en tragiek. Ik zou mezelf geen expert noemen, maar wel een goede observator. Cultuur helpt me om de zaken in perspectief te plaatsen en anderen te begrijpen. Het is mijn gids voor een beter leven.

Wat me het meest fascineert aan kunst en cultuur, zijn de subtiele verwijzingen: de persoonlijkheid en leefwereld van de maker die – impliciet of expliciet – doorsijpelt in het werk.

Ik hou ervan om al die sporen te volgen en verbanden te leggen. En blijvend de illusie te koesteren om zo ooit heel de wereld te bevatten.

***

Ik hou niet van afscheid nemen. Liefst zou ik alles wat mijn pad kruist, verzamelen en de hele wereld archiveren. Maar evengoed wil ik de toekomst mee vormgeven.

In Binocle kan ik beiden combineren.

                                                                     

Sabine Steels