In de agenda van november

ECI_Literatuurprijs_2017_RGB-1.png

ECI literatuurprijs: uitreiking in Den Haag op 9 november

Er zijn nog zes kanshebbers, waarvan drie Vlamingen.

  • Eindeloos eiland, Huub Beurskens
  • De mensengenezer, Koen Peeters
  • De waren, Daniël Rovers
  • Noodweer, Marijke Schermer (zie ook de blogpost over woeste zeeën)
  • Yucca, Peter Terrin
  • Halleluja, Annelies Verbeke
promobeeld_Poquelin II_America_Guggenheim Foundation.jpg

Toneel: Poquelin II door TG Stan in het Toneelhuis

TG Stan nodigde een aantal acteurs uit om samen in Molières werk te duiken. Samen met Olympique Dramatique, Arsenaal/Lazarus, Dood Paard en NT Gent smijten ze zich met Poquelin II dat deze week in première gaat.

set 3 doek 3 132 -dubbel.jpg

Op 14 november organiseren we ons eerste Russisch Salon in het huis Happaert

Omdat het zo snel was uitverkocht, lanceerden we een tweede editie op 12 december om 19.30u. Wie zin heeft om nog in te schrijven vindt hier de verdere details!

 

 

rosas-mjq2nzg5mzu4nw.jpg

Mitten wir im Leben sind/Bach6Cellosuiten van Anna Theresa De Keersmaeker en Jean-Guihen Queyras

De uitvoering van Jean-Guihen Queyras ligt al een aantal jaren bovenop mijn stapel 'favorieten', dus ik heb niet lang getwijfeld toen ik deze samenwerking zag. En ik heb het aan iedereen aangeraden die er oor naar had! Wie nog plaatsen zoekt, kan eens in Luik kijken, daar lukt het meestal nog wel.

on ice.jpg

On Ice met Suzanne Grotenhuis van de Nwe Tijd

Een voorstelling van de nieuwe garde van de Nwe Tijd, die dit jaar op het Edinburgh festival heel goed werd onthaald. Je kan hem niet meer zo dikwijls zien, maar dus wel binnenkort in Wilrijk of in het voorjaar in Hasselt.

choco of kaas.jpg

 

Choco of Kaas van LAP vzw in Het Paleis

In deze voorstelling onderzoeken de twee dames het 'kiezen-willen-mogen-moeten-krijgen-hebben' dilemma voor kinderen. Dat gecombineerd met hun nadruk op 'beweging' stelt wat mij betreft hoge verwachtingen. Hopen dat mijn jongens ook enthousiast zijn!

oude-boeken-op-een-rij-33433717.jpg

Salon Afuk: Turks-Arabisch literatuur Salon in de Monty op 20 november

Vier in de Arabische of Turkse taal geboren Belgen stellen hun lievelingsboek voor. Vier acteurs lezen. Een bloemlezing van schrijvers uit de Arabische of Turkse gemeenschap. Wie zijn de inspirerende schrijvers van de gemeenschappen waarmee we het dichtst samenwonen in onze stad? Welke werken zijn cruciaal voor de canon van een literair schatrijke wereld? 

(c) Gwen le Gac

(c) Gwen le Gac

Salon de livre de la Jeunesse in Parijs (Montreuil) - mijn jaarlijkse date

Een dagje op en af Parijs voor het vijfde jaar op rij, samen met mijn zus Ka (www.ojabok.be). Dit jaar is het thema 'de representatie van de kindertijd in kinder- en jeugdboeken'. Benieuwd! We ontdekken er de nieuwe Franse jeugdliteratuur, maar ook de Franse klassiekers en de mooiste prentenboeken. Iemand al van Gwen Le Gac gehoord bijvoorbeeld: neem eens een kijkje! Ze maakt prachtige boeken.