Guller

Guller is tandarts en heeft drie jonge kinderen tussen 4 en 8 jaar. Ze las vroeger zelf weinig en ging nooit naar voorstellingen. Dat wil ze anders aanpakken voor haar kinderen en daarom vraagt ze advies aan Binocle: het betere kinderboek, mooie voorstellingen en ook af en toe een tentoonstelling om de kinderen binnen te leiden in de wereld van kunst en cultuur. 

 

Suggesties van Binocle voor de kinderen van Guller:

Voor de 8-jarige:

  • Maria Parr, De wonderlijke lotgevallen van Olle en Lena, Lannoo, 2007, 152 p.

de wonderlijke lotgevallen.jpg

De Noorse Maria Parr werd in binnen- en buitenland bekroond met dit heerlijke boek over een vriendschap tussen de negenjarige Ole en Lena. Ze wonen in een Noors dorpje omringd door bossen en water en ravotten er samen op los tot de volwassenen hun leventje komen verstoren.  Een prachtige karakterschets van twee verschillende kinderen - de ene een stoutmoedige durfal, de andere een bedachtzame denker - die elkaar doen groeien.

 

  • De Spreeuw, studio Orka, zat en zon 18 - 19 maart, Antwerpen.

Knots-Zotte voorstelling voor jongens en meisjes van zeven jaar en ouder - Studio Orka speelt familievoorstellingen, meestal buiten de theaterzaal op verrassende plaatsen. Maar deze keer kiezen ze toch voor de zaal en onderzoeken ze in hun voorstelling hoe theater werkt en hoe het er achter de coulissen aan toe gaat? Soms wordt het gênant, soms hilarisch: Studio Orka zoekt naar de snijlijn tussen parodie en emotie.

 

Voor de 4-jarige, maar even tof voor het hele gezin:

  • Carson Ellis, Kek is Tak?, Leopold, 2016, 40 p.

Een prachtig geïllustreerd boek voor alle leeftijden om samen te lezen: Carson Ellis is de Amerikaanse kunstenares die dit wonderlijk boek Kek is tak? maakte. Het is een prentenboek dat zich slechts met mondjesmaat prijsgeeft. Eens je het boek de aandacht geeft die het verdient, word je onder andere beloond met een nieuwe geheimtaal voor heel het gezin. Imme Dros heeft dit boek meesterlijk vertaald. Meer over Carson Ellis vind je hier: www.carsonellis.com

 

Voor de drie kinderen:

  • Behoud de Begeerte en HetPaleis - De kleine lettertjes - elke dag van 29 april tot 7 mei van 15.00u tot 16.30u in Het Paleis in Antwerpen

Kinderboekenschrijvers Joke van Leeuwen, Bart van Nuffelen en Daan Remmerts de Vries komen voor eerste lezertjes voorlezen uit eigen werk, terwijl tekenaars 'live' tekenen tijdens het voorlezen. Van het beste wat het Nederlandstalig boekenland te bieden heeft, live voor de allerkleinsten!